tirsdag 1. desember 2009

TEDTalks: Å pleie kreativitet [VIDEO]


Denne videoen er til inspirasjon og glede; Elizabeth Gilbert på TEDTalks. Hennes nye pasjon er genier og hvordan vi ødelegger dem. Om de umulige ting vi forventer oss fra kunstnere og kreative tenkere. Kanskje det i stedet er slik at alle mennesker "har" et geni, men at vi må pleie det slik som vi pleier andre egenskaper?

Elizabeth Gilbert er forfatteren bak boken "Spis, Elsk, Lev" som handler om å gjøre det mange bare drømmer om, å stikke av fra alt. Hennes reise gjennom Italia, India og Indonesia resulterte i en enormt populær bok om prosessen med å finne seg selv ved å forlate hjemmet. Boken blir filmatisert "as we speak" med selveste Julia Roberts i hovedrollen. Vi gleder oss.

Så tilbake til poenget. Elizabeth Gilberts TEDTalk er sett av tusenvis av mennesker. Har du hørt om TED? TED er en liten nonprofit organisasjon viet til å spre gode ideer. Det hele startet (i 1984) som en konferanse med det formål å bringe sammen folk fra tre verdener: Technology, Entertainment, Design. Siden da har TED blitt stadig større og mere kjent. Se TED for mer informasjon.

Dette er en morsom, personlig og overraskende TEDTalk. Vi anbefaler på det sterkeste å se den.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar