torsdag 21. januar 2010

Mangfold på Ordentlig



45 engasjerte mennesker fra en rekke bedrifter og organisasjoner, private og offentlige, deltok i går på Backstage på Splint. Temaet var mangfold. Splint tok oss med i en aktiv prosess med fokus på håndtering av mangfoldsmøter.

Vi i Forum for Kultur og Næringsliv arrangerer jevnlig Backstage - en møteplass hvor man får se "bak scenen" til en annen medlemsbedrift. Denne gangen var det Splint sin tur. Splint er en innovativ bedrift som bygger sine metoder på kunstnerisk kompetanse med basis i dramapedagogikk. De har nå inngått et tett samarbeid med Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) og Posten Norge for å lage en skreddersydd workshop rettet mot servicemedarbeidere i bedriften. I går fikk vi muligheten til å se smakebiter av dette arbeidet.



Mens vi spiste frokost fikk vi innblikk i erfaringene så langt. Roger Hauklien fra Posten var meget fornøyd og hadde sett konkrete endringer hos sine ansatte. Det var spesielt metodevalget han trakk frem som viktig. Ved å iscenesette typiske og utfordrende situasjoner fra arbeidsplassen, får medarbeidere et nytt blikk på utilfredstillende situasjoner. De får muligheten til å diskutere hva de synes om eksempelet og dele erfaringer, de får forståelsen av hva som er personlige tolkninger og hva som er fakta, og de får metoder som hjelper dem til å håndtere vanskelige situasjoner i sin jobb. Dette er det Splint kaller Situasjonstrening. Gjennom mange år i norsk arbeidsliv har Splint opparbeidet seg spisskompetanse rundt psykologiske mekanismer i mennesker og denne kompetansen har de kombinert med denne originale treningsformen.



Etter at innleggene var ferdige gikk vi fra passiv lytting til aktiv deltakelse. Splint iscenesatte først en situasjon hvor en leder og en kvinne med hijab møttes. Publikum fikk muligheten til å ta et skritt tilbake og se på den situasjonen som fremspilte seg på scenen. Splints dyktige medarbeidere ledet oss så gjennom en spørsmålsrunde og stoppet opp på kritiske punkter. Hvilke handlingsalternativer finnes egentlig? På en ufarlig måte fant vi sammen handlingsmuligheter som kan brukes på jobb eller i andre situasjoner. Vi fikk se flere eksempler på mangfoldsmøter og det var gøy å se hvor engasjerte folk ble. Det manglet ikke på spørsmål da daglig leder i Splint, Chris McCormick, avsluttet eventet.



Tusen takk til Splint for et lærerikt frokostseminar!

4 kommentarer:

  1. Og tusen takk til alle som bidro til en spennende og underholdene seminaret.

    Chris McCormick - Splint

    SvarSlett
  2. Enig, det var en flott gjeng som alle bidro til at frokostseminaret ble så bra!

    SvarSlett
  3. Et flott arrangement med spennende innhold. "Skuespillerne" var flinke og fikk på en fin måte demonstrert hva Splint kan tilby.
    Ift. case LDO/Posten er spørsmålet ift. videre utrulling (implementering) meget relevant, dsv hvordan kan man skape tilsvarende forståelse og etterlevelse hos ca 20 000 ansatte. Slik at det ikke stopper opp med de 100.
    mvh
    Ragnar

    SvarSlett
  4. Elizabeth Bjørn-Hansen22. januar 2010 kl. 16:28

    Hei Ragnar!
    Det er et viktig poeng du tar opp. Jeg tenker den beste effekten får man selvfølgelig ved å delta selv.. men 20 000 blir litt drøyt. En måte å komme igjennom på ville kanskje være å utvikle et spill al World of Warcraft, Second Life el. hvor man kunne efare ulike reaksjoner i forhold til ulike handlinger. Ikle på langt nær så bra som the real thing, men en mulighet, og hvertfall som grunnlag for samtaler

    SvarSlett