fredag 12. mars 2010

Kunst som strategisk virkemiddel i næringslivet



Den 9. februar 2010 ble seminaret BART - Business Art, Kunst som strategisk virkemiddel i næringslivet, avholdt hos Statoil.

Seminaret var et samarbeid mellom ArtShortCut og Finsk-norsk kulturinstitutt. Godt over 30 deltakere fikk høre Lotte Darsøs engasjerende presentasjon om seneste innen forskning på samarbeid mellom kultur og næringsliv. Hun hadde gode eksempler og deltakerne lot seg inspirere til dialog. Det var mange foredragsholdere og etter hvert innlegg var det lagt opp til dialog. I stedet for en oppsummerende spørsmålsrunde til slutt ledet Lotte en prosess hvor vi alle måtte opp og stå, formidle hva vi syntes var det viktigste temaet og følge loven om de to føtter. Et godt avsluttende grep!

Så hva lærte vi? Er kunstnerisk kreativitet for innovasjon i bedrifter interessant? Og hvorfor er det visuelle så viktig? 95% av vår tankevirksomhet er ikke bevisst og på dette nivået har forskere funnet ut at vi ser i bilder. "I believe what eye believes" (Betsy Edvards). "Or, Eye believes what I believe" (Lotte Darsø).

Visuelle kunstnere kan hjelpe mennesker og bedrifter å tenke mer visuelt. Lotte Darsø mener at verdien av slike kreative allianser er stor på mange områder. De beriker, skaper energi og konstruktive distraksjoner, inspirerer, endrer og fornyer samt bidrar med gode historier og innovativ kunnskap. Og til slutt, vi burde gå bort fra Human Relations og mot Human Competence. Rådet er å sette mennesket i fokus.

Avsluttningsvis tok Wenche Falkenhaug fra Statoil deltakerne med på en visuell rundtur for å oppleve den vakre utstillingen Photography matters: The Helsinki School. Siden utgangspunktet for seminaret var utstillingen BART - Business Art på Finsk-norsk kulturinstitutt, gikk derfor ferden videre til FINNOS lokaler i sentrum etter seminaret.

En inspirerende dag.

Les mer om programmet, foredragsholdere og bakgrunn her.



















Foto: Alejandro Lorenzo (www.alorenzo.net) og Margit Klingen Daams

2 kommentarer:

  1. Christine Holtan3. april 2010 kl. 07:51

    Tusen takk for kjempefin oppsummering og videreformidling av et inspirerende seminar! Skulle ønske jeg kunne vært der, eller bedre, flere aktører fra trøndelagsregonen ;)

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar.
    Husk at vi kan være behjelpelig med å lage seminarer fro andre, også

    SvarSlett