søndag 2. mai 2010

Culture Score Card - nytt verktøy for kulturprosjekter


Se programmet og meld deg på lanseringen av Culture Score Card 9.juni på Stratos i Oslo!


Vi har vel alle hørt om små og store kulturprosjekter som har gått på et skjær, og om eiere, prosjektledere og ikke minst publikum som står igjen som spørsmålstegn. Hva var det som gikk galt, og hvorfor? Årsakene er ofte mange, ikke minst i komplekse prosjekter. Ofte hører vi om mangel på egnete verktøy for styring og kvalitetssikring, verktøy som kan hjelpe prosjekteier og alle involverte i planleggings, gjennomførings og evalueringsfasen. Nå kommer Culture Score Card, et webbasert verktøy som kan gjøre nettopp dette.

Culture Score Card er utviklet i Danmark, av en gruppe erfarne eksperter på prosjektledelse, økonomi, markedsføring og ikke minst med kunnskap om kulturen og kunsten. Forum for Kultur og Næringsliv i Norge har overtatt rettighetene til distribusjon i Norge og internasjonalt. Nå skal verktøyet enelig opp av skuffen og stilles til disposisjon for prosjekteiere og -ledere, entreprenører, utdanningsmiljøer, rådgivere og sponsorer på en enkel og brukervennlig måte.

Medio juni i år lanseres Culture Score Card, gjennom en ny nettløsning, utviklet av Novicell i Danmark. Hele verktøyet vil ligge på nettsiden culturescorecard.no, og brukere vil kunne kjøpe tilgang på årsbasis for en rimelig penge, etter først å ha hatt muligheten til prøve ut verktøyet gratis i 7 dager.

Verktøyet er basert på en Balanced Scorecard-tankegang, som er velkjent for mange i næringslivet. Å tilpasse dette til virkeligheten innen kunst og kulturverdnen, slik det er gjort her, er for oss i Forum for Kultur og Næringsliv et konkret eksempel på kompetanse fra næringslivet som kan hjelpe kulturfeltet. Praktisk og nyttig, for store og små prosjekter og arrangementer.

Lanseringen medio juni skjer på et åpent seminar med tittelen "Om kvalitetssikring i kulturprosjekter" i Oslo, i regi av Forum for Kultur og Næringsliv. Mer informasjon om dette kommer på våre nettsider snart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar