fredag 14. mai 2010

Louis Vuitton satser på unge kunstnere!



I dag ble Louis Vuitton's Young Arts Project lansert, et kreativt og kulturelt samarbeid mellom det ikoniske motehuset og fem av Londons ledende kulturinstitusjoner.

Motehuset har slått seg sammen med Tate Modern, Whitechapel Gallery, Hayward Gallery, Royal Academy of Arts and South London Gallery for å fremme en helt ny rase kreative kunststudenter. Investeringen har som mål å gi unge mennesker mellom 13-25 fra hele London en uvurderlig erfaring innen kunst. Det treårige programmet, ledet av Louis Vuitton og South London Gallery, vil gi de utvalgte ungdommene enkel tilgang til museumsdirektører, kuratorer, kunstnere og kunstsamlere tilknyttet de nevnte kulturinstitusjonene.

Ta en titt på denne videoen for å se litt av åpningen og for å hører mer om prosjektet:



The Louis Vuitton Young Arts Project vil sette sammen fem panel av unge mennesker - fra ulike områder av London - for å gi like muligheter til alle ungdom, for å skape en unik interaksjon og glede og for å skape økt forståelse for kunst og kreative prosesser til bruk i næringslivet. Prosjektet er støttet av Londons borgermester og The Arts Council England.

Det er nettopp i vanskelige tider vi trenger å fremme kultur. Louis Vuitton er overbevist om at dette prosjektet vil skape store verdier og anbefaler næringslivet å lytte og lære. Han ser på kreativitet som en av våre hjørnestener og arbeidet med å støtte barn og ungdom som våre viktigste handlinger. Kulturelle samarbeid for fremtidens London, dette er noe vi kan lære av i Norge. Vi trenger flere næringsaktører som tenker kreativt i forhold til å bidra - både internt i organisasjoner og eksternt i lokalsamfunn.

Se den fantastiske videoen fra prosjektet her:

Se Dazed for mer informasjon og Wallpaper for flere bilder. Les også mer på vår søsterorganisasjon Arts & Business sine hjemmesider!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar