torsdag 8. juli 2010

Kunstbiler av BMW


Jeff Koons har nå designet BMWs nyeste "Art Car", nr. 17 i rekken. Det at kunstfolk får interesse for bil og bilfolk får interesse for kunst, kan jo bare føre til noe godt.

Jeg leste D2 her om dagen og ble veldig glad da jeg så dette flotte prosjektet - "Art i Farta". Siden 1975 har BMW initiert samarbeid med anerkjente kunstnere om utsmykking av biler, kun til bruk i racing, pris ukjent. Andy Warhol lagde den fjerde kunstbilden i rekken, se denne flotte BMWen:



Det startet opprinnelig med den bilglade kunsthandleren Hervé Poulain som deltok i en rekke billøp. For å skape oppmerksomhet rundt sine deltagelser, inviterte han i samarbeid med BMW en rekke kjente kunstnere til å male på bilene. Begrepet "Art Cars" ble skapt og ble raskt en kommersiell suksess. 35 år senere feirer Puulain og BMW ved å invitere den meste medieblide og fartsglade kunstneren av dem alle, Jeff Koons. I 2006 gav Poulains ut "Mes Pop Cars", en hyllest til samarbeidet. Jeg slutter aldri å forundres over hvor utrolig flott samarbeidene mellom kultur og næringsliv kan bli - inspirerende og nyttige på samme tid.

Jeg anbefaler å se filmen under for å lære mer om prosjektet:



Her ser du en oversikt over alle BMW's kunstbiler fra 1975 til 2010 - en utrolig flott serie!

Eller se de flotte bildene på DN.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar