mandag 21. september 2009

Der ingen kunne tru at nokon var kreative


For et år siden skrev ukebrevet for ledere, Mandagmorgen, at de kreative skyr distrikts-Norge og viste til en kartlegging av den kreative klassen i Norge. I mange tilfeller stemmer dette, men noen kreative krefter oppsøker distriktene, fremfor å sky dem.

Studio Hugo Opdal er et galleri som ligger på Flø, et f
antastisk sted på Sunnmøre med 160 innbyggere. Ikke bare har Hugo Opdal hatt utstillinger med store navn som Damien Hirst og "vår egen" Magne Furuholmen, men han driver også Fløs eneste butikk; en Moods of Norway butikk. Det er like genialt som det er morsomt og absurd. Takket være internet og fly trenger man ikke lenger å bo i byen for å få utrettet ting. I tillegg til Hugo Opdal har stedet tiltrukket seg arkitektene i Invit og skuespiller Fredrik Steen.

Jeg tror at å bo et sted der ingen kunne tru at nokon kunne bu, er befriende - i hvertfall i en periode. Flø er et godt eksempel på at noen kreative krefter har samlet seg på et lite sted, uten at det har gått på bekostning av nettverksbygging eller arbeidsmengde.

Hvis du kjenner til flere slike kuriose tilfeller av en sterk kreativ klasse på et lite sted, mail dem til oss, eller legg igjen en kommentar!

Bildet av Flø's utsikt er tatt av Holger Peters

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar