fredag 6. november 2009

Mat dine barn med kultur



Feed Your Kids the Arts er en navnet på en ny og storstilt kampanje fra organisasjonen Americans for the Arts. Kampanjen er satt i gang for å stimulerer barn (les: deres foreldre) til å engasjere seg i kulturelle aktiviteter.

Forskning viser at barn som får drive med musikk, teater, visuell kunst ol. greier seg betydelig bedre både akademisk og sosialt. Dessuten er det viktig å engasjere barn og unge for å sikre seg et fremtidig publikum.

Americans for the Arts, The NAMM Foundation og the Ad Council har også samarbeidet med Walt Disney Studios Home Entertainment for å lage nye PSAs (offentlige kunngjøringer). Som en forlengelse av den nåværende kampanjen brukes nå figurer fra Disney's Little Einsteins ™ til å fremme kunstutdanning til barn og deres foreldre. Både barn og foreldre blir oppfordret til å delta i kunst og kultur sammen. Tegneseriefigurenes opplevelser med kunst hjelpe barn til å utvikle kreativitet og selvstendig uttrykk samtidig som samarbeid, vennskap og utforskningsevne vektlegges.

I den siste fasen av "The Arts. Ask for more." likestilles kunst med et sunt kosthold. Disse nye TV- og radioannonsene etterligner sunne matvarer kombinert med fremtredende kunstnere. Her kan du se "Raisin Brahms" med komponisten Johannes Brahms og "Van Goghgurt" med kunstneren Vincent van Gogh og foreldrene oppfordres til å sørge for at barna får sine daglige servering av kunst.



Se her for flere videoer og mer informasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar