søndag 21. november 2010

Musikkdings for framtiden: BeatBlocks


Tiden går, og snart er karaokebokser og Guitar Hero ute. Rundt neste sving får vi kanskje BeatBlocks?

BeatBlocks er programmerbare kuber med sensorer koblet til en PC. Du plukker fra hverandre og setter sammen ulike lydkomponenter, som trommer, bass, synth, piano,vokal, blås osv. hentet fra en musikkfil ved å sette sammen de ulikt fargede kubene på ulike måter.

Du styrer musikkkens oppbygging. Du komponerer og rekomponerer, eller kanskje bare fikler du med noen terninger? Enkelt og lekende lett, du trenger ikke være musikalsk trenet for å gjøre dette. Kanskje blir dette vinneren på neste års små og store party? Alle kan være med-musiker, arrangør og DJ, og skape morsomme og ikke fullt så morsomme variasjoner over kjent musikk - eller gjøre den fullstendig ugjenkjennelig, ny.

På KreaNord-konferansen i København nylig fikk vi demonstrert en prototype på BeatBlocks utviklet av Center for Playware, presentert i samarbeid med Danmarks Rockmuseum. Drivende heftig rock ble bygget opp, plukket fra hverandre og satt sammen igjen på nye måter, ved å sjonglere om på måten disse klossene var satt sammen på, mens vi vel tre hundre i salen bare måpte. 

Jeg, og mange med meg, tenkte: OK, jeg har sett nok. Dette er kult! Hvor kan jeg få kjøpt dette NÅ? Musikkmaskinenes iPhone, liksom! Men BeatBlocks er ikke på markedet ennå.

Musikeren Kaspar Falkenberg, som demonstrerte vidunderet, er en av de mange som har levert musikk til BeatBlocks så langt. Playware, som er et forskningssenter ved Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, sier om seg selv: "Playware er intelligente digitale produkter, der skaber leg og legende opplevelser hos brugere - i alle aldre". 


Her demonstrerer Kaspar Falkenberg BeatBlocks på Toyama i Japan:1 kommentar:

  1. For et konsept!! Jeg er dypt imponert. Dette er morgendagens dings :)

    SvarSlett