tirsdag 3. mars 2009

Mot og tillit

Vel tilbake fra Holland, fulle av inspirasjon og beundring; men kanskje enda mer av spørsmål: Er det vi har opplevd i disse nederlandske virksomhetene i det hele tatt mulig å oppnå i Norge? Finnes det næringslivsledere som tør begi seg ut på prosjekter de ikke aner konsekvensen av?

Selvfølgelig må det gjøre det. Men vi ønsker oss flere! Så hva er det vi snakker om?

Vi snakker om et eiendomsselskap som kjøper opp en enorm bygningsmasse, en tidligere kaffe,-te-, og tobakksfabrikk , og konverterer det hele til en kulturnæringsfabrikk; en teknisk skole som flytter fra trygge Rotterdam indre by ut til et gigantisk havneområde, og tar med seg utdanning til de kreative næringer i samme slengen.

Vi snakker om svært tradisjonelle og etablerte bedrifter som DSM og ABNAMRO, som sier ja til at kunstnere, designere, dansere skal være en viktig del av innovasjonsprosessene de må igjennom, De erkjenner at det gamle er for gammelt, og at helt nye grep må tas.

Dessuten viser kunstnerne som er involverte at også de er klare for å tenke nytt, utenfor sine faste kunstneriske rammer og begrensinger. Bedriftene blir en spennende arena for dem å boltre seg i, en arena for utfordringer og for læring.

Skillet mellom kultur og næring blir visket ut, til fordel for gode prosjekter og resultater for begge der kvalitet og levedyktighet er målet, og tillit og mot bærebjelkene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar